Tervetuloa uusille kotisivuille

Viime kesänä sukukokouksen yhteydessä päätettiin uusien kotisivujen tekemisestä. Kotisivujen tavoitteena on jakaa tietoa niin jäsenille kuin sukuseurasta ja sen jäsenyydestä kiinnostuneille.

Vanhat kotisivut ovat olleet poissa käytöstä viime syksystä lähtien mutta nyt olemme jälleen näkyvillä myös netissä! Kotisivut saivat uudistumisen yhteydessä sisällön lisäksi myös uuden osoitteen: www.naumaset.fi.  Näkyvin muutos kotisivuissa on tapahtunut ulkoasussa. Visuaalisuuden lähtökohtana oli Naumasten sukuseuran logo, käytössä olleet sukukokousten valokuvat vuosien varrelta sekä tietysti Pohjois-Karjalan kesäinen luonto. Ulkoasun päivityksen myötä sivut ovat nyt myös responsiiviset eli ne mukautuvat kulloinkin käytössä olevan näyttökoon mukaan. Kotisivujen osiot etusivun lisäksi ovat: Tietoa sukuseurasta, Jäseneksi, Ajankohtaista, Yhteystiedot, Kuvagalleria ja Tietosuoja. Myös sivujen tekstisisältö on päivittynyt uuteen. Tekstissisällön päivitys jatkuu vielä kevään mittaan. Tavoitteena on jatkossa päivittää kotisivuja säännöllisesti, erityisesti ajankohtaista osiota.

Ulkoasun päivityksen lisäksi sivuille tehtiin paljon ”näkymättömiä” muutoksia. Sivujen julkaisujärjestelmä muuttui: uudet sivut toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä. Sivuille otettiin käyttöön myös maksuton Google Analytics työkalu, jonka avulla voidaan seurata kotisivuliikennettä. Google Analyticsin avulla tiedetään esimerkiksi kävijämäärät, suosituimmat sivut tai keskimääräinen aika, jonka vierailija sivuilla käyttää. Sivujen toteutuksessa on myös huomioitu ns. SEO-asetukset (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi asetukset. Käytännössä sivujen sisältö on pyritty tekemään siten, että sivut näkyisivät mahdollisimman hyvin hakukoneiden, kuten Googlen, hakutuloksissa. Hakukonenäkyvyyteen vaikuttaa toki moni muukin asia kuten esimerkiksi kotisivujen liikennemäärä. Joten nyt kaikki joukolla vinkkaamaan liikennettä uusille kotisivuille!

Jos huomaat korjattavaa tai sinulla on ideoita sivuille, niin laitathan viestiä meri.anckar@smartbutlers.com. Kotisivuille otetaan mielellään vastaan juttuideoita Ajankohtaista-osioon!

Viimeisimmät artikkelit